Azt talán még a legnagyobb Resident Evil-rajongók is belátják, hogy a kedvelt sorozatuk már nem az, amit annak idején megszerettek. Az évek során a horror szépen lassan a háttérbe szorult, s előtérbe került az akció és a kooperatív mód, sőt volt még egy csapatalapú mellékhajtás is átszabható történettel.

A Resident Evil 6 is folytatta a korábbi részek által megszabott útvonalat, a kritikusoknak és a játékosoknak azonban itt már kezdett betelni a pohár: az értékelések átlagolva csak egy közepes számot értek el, az eladások pedig a vártnál rosszabbul teljesítettek. Nincs mese, tenni kell valamit, hogy a széria életben maradjon, és ezt a Capcom is nagyon jól tudja.

A sorozat gyártásvezetője, Kavata Maszacsika azt nyilatkozta a Eurogamernek, hogy lehetőség van egy rebootra, de minden attól függ, hogyan teljesít az asztali konzolokra és PC-re tartó Revelations. Ha ez is hasonló pályát ír le, mint a Resident Evil 6, akkor már komolyan el kell gondolkodni azon, hogy felfrissítsék a sorozatot.

A Eurogamer újságírója rögtön fel is vetette egy nyitott világ ötletét, ami Kavata szerint benne van a pakliban, de csak akkor, ha azt a sorozathoz tudják igazítani -- persze ez még nem jelenti azt, hogy szabadon bóklászhatunk majd az új játékban. Nagyon sok megbeszélés és tervezés kell egy ilyen bevezetéséhez, úgyhogy egyelőre még senki se rázza az öklét e feltevés hallatán.