• Újra folytatódnak a Metro 2033 film munkálatai
  • Ezúttal orosz producerek kezében van az adaptáció

Miközben Dmitrij Gluhovszkij már a soron következő Metro játék történetén dolgozik, tavaly még a filmadaptáció körül is meggyűltek a gondjai - az akkori rendezőjelölt ugyanis Amerikába akarta költöztetni a filmet. Ezzel érthető módon alapvető gondjai voltak az írónak, hiszen az orosz környezet elengedhetetlen része az univerzumnak, így le is állíttatta a projektet és új producerek után nézett.

Most úgy tűnik, megtalálta a jelölteket, és ha minden jól megy, 2022-re el is készül a film a TNT-Premier Studios company, TV-3 Channel és a Central Partnership Film Company együttműködésében - orosz nyelven. Gluhovszkij már tizedik éve azon mesterkedik, hogy filmre vigye világát, és ezúttal elismerően nyilatkozott a partnereiről:

“Végre egy olyan csapattal találkoztam, akikre rábízhatom a Metro-t. Ambícióink hasonlóak: egy világszínvonalú blockbustert szeretnénk, ami még azokat is meglepi majd, akik olvasták és betéve tudják a trilógiát.”

metro-last-light-artwork.jpg

A Metro 2033 igazi multimédiás jelenség lesz ha egyszer elkészül a film: a könyvből lett játék gyöngyvászonra kerül. Láttunk már hasonlót, csak nem feltétlenül ebben a sorrendben.