A Naughty Dog nemrég jelentette be, hogy az Uncharted 3 a Killzone 3-hoz hasonló online passt kap majd, amivel a használt játékok vásárlóin szeretnék bevasalni a kiesett árat. Magyarán ha újonnan veszed a játékot, megy a multiplayer is, ha viszont nem, meg kell venned az online passt, különben nincs többjátékos mód.

A hír hallatán többen felháborodtak, hisz a használt játékok piaca most is virágzik. A játék készítését irányító Justin Richmond mindenesetre úgy véli, csapatának kijár, hogy legalább ennyi suskát lássanak a használt játékokból.

Uncharted 3: Drake's Deception JátékképekUncharted 3: Drake's Deception JátékképekUncharted 3: Drake's Deception Játékképek

"Szó szerint ezernyi órákra rúgó tartalommal látjuk el a játékunkat, beleértve egy kooperatív módot, ami nem csak hogy új oldalról közelíti meg a teljes történetet, de segíti is annak megértését. Részben az az online védelmi pass oka, hogy mikor a cucc netre megy, nincs ingyen. Fizetnünk kell a szervereket meg minden, na meg tudjátok, a játékoknak egy ponton pénzt kell termelniük. Ez egy üzlet, mi pedig szeretnénk minél tovább minőségi anyagokat készíteni. (...) Másrészt ha használtan veszed is, megéri az online pass, mert annyi mindent lehet csinálni multiban. Egyébként a kooperatív mód offline is játszható a tévé előtt, osztott képernyőn."

Mi tagadás, érthető, amit Justin mond. A játékipar a pénzről szól, és ha mi megkerüljük a kiadók és fejlesztők támogatását az olcsón vett használt játékokkal, megkárosítjuk őket. Persze ne legyünk álszentek, a használt játékok piaca nélkül jó, ha fele ennyi legális játékos lenne, úgyhogy nem csak rossz tulajdonsága van a dolognak.

Ti mit gondoltok?