A DigitalFoundry szerint az Ucharted 4: A Thief’s End (kibeszélőnkhöz erre tessék) az az újgenerációs játék, amire mindig is vártuk, legalábbis technikai szempontból. Ennél jobb produktumot PS4-en még nem láttunk, pláne nem megjelenés előtt – hiszen manapság az a divat, hogy minden játék utólagos patch-ek segedelmével éri el a maximális teljesítményét, de úgy tűnik, a Naughty Dognál ez sem így van, bár ez a játék is kapott egy 5 GB-os javítást, valamint egy kisebb foltot.

A lenti videóban a DigitalFoundry nem rest végig méltatni az Uncharted 4-et, szerintük ennél szebb játék nincs a konzolpiacon. A karakterek renderelése, azok animációja, a real time átvezetők, a hangzás, az MI – kevés olyan szegmense van a játéknak, amit ne méltatnának.

Abba a kevésbe jószerivel csak a töltési idő, az árnyékok minősége és a fotómód tartozik bele, a DigitalFoundry szerint ezek azok a pontjai az Uncharted 4-nek, amik nem érik el az elvárt szintet, és a program a 60 fps-es sebességet sem tartja folyamatosan.