Az Uncharted 4 megérdemelten teszi zsebre a különbözőő díjakat és elismeréseket, mostanra már nyomát vesztettük, hogy mennyinél is tart pontosan. A rajongók legnagyobb bánatára a sorozatot pihenőpályára küldik egy időre, de még előtte érkezik a negyedik epizód történései után játszódó Uncharted: The Lost Legacy.

Két főhősünk, Chloe Frazer és Nadine Ross (a negyedik rész nem-túl-barátságos ellenlábasa) valószínűtlen és törékeny szövetségre lépnek, hogy megkeressék Ganesha Agyarát. Az indiai kaland főszereplőiként nem véletlenül választották a két hölgyet: Chloe sokban hasonlít Nathanre, mégis más; Nadine pedig a szöges ellentéte a főszereplőnek, történetmesélés szempontjából tökéletesebb és érdekesebb párost aligha találhattak volna.

Az ígéretek szerint minden eddiginél nagyobb bejárható területet ölel fel a játék, természetesen a titkok és kincsek keresgélése ezúttal sem marad ki. A feladathoz persze új felszerelések is járnak, ezzel bővítve a taktikázásra adott lehetőségeinket, a csendesebb megközelítéshez hangtompítós pisztolyt is kapunk, és most először bemutatkozik a zárfeltörés is. Azoknak viszont, akik Nathan Drake felbukkanására számítanak, van egy rossz hírünk: nem lesz jelen a játékban. Hogy a fejlesztőket idézük: “éppen otthon játszik a Crash bandicoot remasterrel”.

uncharted-lost-legacy.jpg