Várható volt, hogy lesz valamilyen meglepetés a Diablo 3-ban, s szerencsére nem is kellett sokat várnunk, mire a lelkes rajongók megtalálták a titkot. A második rész tehenes pályájához hasonlatos, Whimsyshire névre keresztelt, szivárványokkal, élénk színekkel és vérszomjas unikornisokkal tarkított szekció minden bizonnyal a játék bejelentése körül kialakult pánik hatására jött létre -- történt ugyanis, hogy sok játékos kifogásolta a színes grafikát, sőt még petíciót is indítottak.

Whimsyshirebe való eljutáshoz szükségünk lesz az első fejezetből a katedrálisban megtalálható Black Mushroomra és a Leoric-kastély egyik tűzhelyében elhelyezett lábszárcsontra. Továbbá a második fejezetből a Liquid Rainbow-ra, amit az oázisban találunk meg az öregember megmentése után, az egyik kereskedőtől pedig a Wirts Bellt kell megvásárolnunk. A harmadik fejezetben Chiltarától megkapjuk a Gibbering Gemstone-t, és végül, a negyedik fejezetben Izualtól be kell szereznünk az egész összeállításához szükséges tervrajzot.

Ha minden megvan az összetevők kombinálásával megnyithatjuk a titkos pályára vezető portált, amit ha átlépünk, megkapjuk a Feat of Strength-et és egy Banner Sigilt.