• 7 milliárd dollárt költöttek videojátékokra novemberben az Egyesült Államokban, ez új rekord
  • A PS5 szintén új csúcsot állított fel, egyetlen konzol sem produkált még ilyen erős rajtot

Az óriási géphiány ellenére is sorra dönti meg a korábbi rekordokat a PS5, ami jól mutatja, hogy bár a Sony nem volt képes kielégíteni a hatalmas keresletet, mindez úgy történt, hogy minden idők legnagyobb nyitókészletével álltak rajthoz. Most kiderült, hogy a legfontosabb piacon, az Egyesült Államokban is ez a helyzet, a helyi adatokat rendre közlő piackutató cég, az NPD Group ugyanis bejelentette, hogy mind az eladott példányszámokat, mind pedig a bevételeket tekintve új rekordot állított fel a PS5 a nyitóhónapot tekintve. Pontos számokat nem kaptunk, de az biztos, hogy a PS4 korábbi csúcsát sikerült átadni a múltnak.

A november összességében is rekorddöntést hozott, 7 milliárd dollárt költöttek ugyanis videojátékokra idén az amerikaiak, ami 35 százalékos növekedés 2019-hez képest, egyben pedig abszolút csúcs is. A hardveres költekezés 58 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, 1.4 milliárd dollárra (ez szintén rekord), a szoftveres forgalom pedig 3.2 százalékkal nőtt, 5.2 milliárd dollárra.

Hiába produkálta minden idők legerősebb premierjét, a hónapot (legalábbis az eladott példányszámokat tekintve) így is a Switch nyerte, amely immáron két éve letaszíthatatlan a trónról. A legsikeresebb játék pedig a Call of Duty: Black Ops Cold War volt, amely sorozatban 13. alkalommal repítette az élre a Call of Duty-szériát a nyitóhónapban, megelőzve az Assassin's Creed Valhallát, amely a franchise történetének eddigi legerősebb rajtját produkálta. Konkrét adatokkal itt sem tudunk szolgálni, a Black Ops Cold War kapcsán azonban annyi még kiderült, hogy már most, egy hónap után 2020 legjobban fogyó játéka lett az Egyesült Államokban.