Izé... az utolsó félmondatot mindjárt megmagyarázom, előtte a hír lényegi része, amely egy sajtközlemény arról, hogy a sokszorosítóüzemekből elindultak a megpakolt teherautók, így aztán maholnap már mindenki belebújhat Isaac Clarke szkafanderébe, hogy aztán jó melegen és puhán kibélelje azt övvonaltól lefelé. Hozzáteszem, mindez külföldre és konzolra érvényes, a PC-s verziót idegen földön 20.-ára ígérik, míg idehaza 30.-a körül várható, igaz, magyar felirattal, jó EA-szokás szerint 11.900 Ft-os áron. Hozzáteszem, az igazi fanatikusok az EA Store virtuális polcán még lecsaphatnak egy Ultra Limited Editionre is, a maga szerény 149.95 dolláros árával is... Ez a kiadvány csak 1000 példányban készült el, kizárólag az X360 verzióból, de van benne kőnyomatos művészi kép Ben Templesmith aláírásával, 97 oldalas művészi album a fejlesztőcsapattól, 160 oldalas képregénykönyv, bónusz DVD, a Downfall animációs film DVD-n, plusz egy bónusz patch.

A hírrel együtt megjelent egy új videó is, mely a fejlesztői napló egy újabb fejezetét tárja elénk, és amelyben a készítők a játék művészi kvalitásait és erőszakos mivoltát fejtegetik hat percben. Külön felhívom a figyelmet rá, hogy a megszólalók között van Tracy Espelata kisasszony is (neve félig jenki, félig latin, ő pedig inkább ázsiai beütésű -- szerencsés és sikeres kombó, mi ne mondjak...); nem hittem volna, hogy Jade Raymondnak vetélytársa akad, és mégis – úgy tűnik, a kiadók rámozdultak arra, hogy jócsajokat ültessenek a produceri székekbe, áldassék az ő nevük. Ahogy a végén elneveti magát azon, hogy „kick a baby”, az tündéri... De kicsit elkalandoztam – ja igen, szóval tényleg, lehet benne focizni zombi kisbabával, tetszik vagy sem; ez is biztos kivágja sokaknál majd a biztosítékot, de mivel a játék amúgy is felnőtteknek szól, nem hinném, hogy nagyon ki kellene akadnunk rajta. A lényeg a lényeg, már csak pár nap, vagy pár hét, és irány a halott űr!



]{iegészítés: van itt nekünk egy másik videónk is, amely a boltokba kerülés örömére készült. Vigyázat, ez tényleg brummogós!