(Fizetett promóció)

Immáron hivatalos számadatokkal is tudunk szolgálni a szeptember 21-én és 22-én lezajlott V4 Future Sports Festival kapcsán, a szervezők közleményéből ugyanis kiderült, hogy a kétnapos rendezvényre - a tavalyi rekordot megdöntve - több mint 21 ezren látogattak ki. Mindemellett természetesen online is rengetegen követték az eseményeket: az élő közvetítéseket az előzetes becslések szerint közel kétmillióan nézték hat különböző nyelven.

vtf0893.jpg

Az idei V4 a rendezvényt megelőző pénteken a V4 Future Sports Conference-szel indult, ahol szakmai előadásokat lehetett megtekinteni, legfőbb eredménye pedig az, hogy megalakult a V4 esport koalíció, melynek célja, hogy hosszú távú együttműködés szülessen a V4-országok esportszövetségei között.

Hétvégén már a versenyeké volt a főszerep, ahol a legnagyobb hangsúlyt a CS:GO kapta: négy meghívott sztárcsapat, illetve négy kvalifikált együttes csaptak össze a 300 ezer eurós összdíjazásért. A tavalyi győztes mousesports már a Top 4-ben elvérzett, a másik döntős, a Virtus.pro viszont idén is eljutott a fináléig, ahol azonban az európai selejtezőből bejutó dán Tricked megálljt parancsolt nekik, így övék lett a 150 ezer eurós fődíj, meg persze a hatalmas kupa.

mpp1744.jpg

Mindezt óriási arénából követhették a helyszínre látogatók, akárcsak a Fortnite-versenyt, ahol az ötven induló duó számára egy 100 gépből álló hálózatot építettek ki. Itt szlovák győzelem született, iG.Fennix és iG.Dext nyertek, a második helyre azonban egy magyar páros ért oda PyKo és Nova személyében.

Gran Turismo Sportban - ahogyan arra számítani lehetett - magyar dominancia volt, hazánk legjobbjai kisajátították a dobogót a PS4-es autós szimulátorban: az első Blazsán Patrik, a második Báder Benjámin, a harmadik pedig Tápai Ádám lett. Emellett Tekken 7-ben is volt egy döntősünk: Rich végül a lengyel Why-jal szemben maradt csak alul a fináléban.

vz62965.jpg

A látogatók mindemellett helyszíni FIFA- és NBA 2K20-versenyeken vehettek részt, akadt rengeteg kiállító és kipróbálható játék, kütyü a Gaming Arenában. Mindezt pedig magas technológiai színvonalon élvezhették a helyszínen lévők: az Egymillióan a magyar esportért Egyesület 340 négyzetméter LED kivetítő, 1 km optikai- és 4.5 km UTP kábel kihelyezésével hozta létre a rendezvényt a Hungexpón, ahol a 6 versenyre összesen 8000 nevezést regisztráltak.