Van Helsing már csomagol, hiszen alig egy hónap múlva újra útra kél, hogy Katarina szellemes társaságában Borgovia újabb területeit és szörnyeit pucolja ki, pár millió egérkattintás során. És bár annak okán, hogy az első részt meglehetősen hamar követi az utód, sokak féltek attól, hogy a játékot fejlesztő magyar Neocore egy újabb rókabőrt akar lenyúzni kedvenc vámpírvadászunkról, a srácok igyekeznek megnyugtatni minket arról, hogy erről szó sincs.

Erre pedig nem is lehetne jobb prezentáció, mint egy infógrafika, mely összehasonlítja a két felvonást, és bemutatja, mennyi bónuszt kapunk a második felvonásban. Alapból elérhető ugyebár a három karakterosztály (az alap vadász, továbbá az első etap két DLC-jében megismert mágus és mechanokrata), ráadásul nem egy, de három multiplayer módot is kapunk, a régi móka mellett egy nyolc fős PvP-t és egy négy személyes kooperatív zúzdát is. Az eddigi 30 helyett több mint 250 egyedi fegyvermodell és félszáz szett vár ránk, a cuccok száma 400 körüliről 1000 fölé emelkedik.  

van-helsing-2-infograf.jpg

A Van Helsing 2–ben a szintkorlát 30-ról 60-ra nő, negyven helyett pedig 200 képességet sajátíthatunk el, az elérhető turbók száma ezzel együtt 54-ről 190-re nő, és Katarina skilljeinek száma is megháromszorozódik. Mindezek bevetése is egyszerűbb lesz, hála az áttervezett interfésznek, amelyen immár 8 képesség és 24 turbó helyezhető el, azaz a taktikai repertoárunk is jelentősen kibővül. Minderre pedig szükségünk is lesz, hiszen 150-féle szörny vár ránk az ötvennél is több küldetésben, az immáron nem lineáris, hanem komplex sztoriban, melyet a jóval részletesebb naplónkban követhetünk nyomon, mindez pedig tele lesz tömve humorral és rengeteg easter eggel, megfűszerezve a dinamikus környezettel és időjárási körülményekkel. 

És akkor még nem beszéltünk a Van Helsing 2 olyan bónuszairól, mint a kibővített búvóhelyünk, ahol a trófeákat immár külön teremben állíthatjuk ki, ahol a megszokott „esszenciális” tárgymódosítás mellé becsatlakozik a rúnakészítés, és ahol tápolhatjuk mágikus ölebünket, a mesebeli Kimérát. A „kutyust” egyébként bármikor megidézhetjük majd kalandjaink során, de akár elküldhetjük őt a Tintába is, hogy kincsekre vadásszon. Az ellenállási mozgalom vezéreként szintén itt menedzselhetjük harcban álló csapatainkat, új felszereléssel, jobb fegyverekkel látva el őket – és akkor még mindig nem ejtettünk szót az előző rész egyik nagy mókájáról, a tower defense minijátékról, mely szintén kibővül. Ezúttal hét szinten védhetjük meg búvóhelyünket, és kétszer annyi csapdát állíthatunk a hullámokban érkező ellen legyőzésére.

A jó hír pedig az, ahogy az infógrafikából is kiolvasható, hogy mindezért ugyanannyit kell fizetnünk, mint az első felvonás esetében, vagyis a The Incredible Adventures of Van Helsing 2 szintén 15 dollárba kerül (és már meg is vásárolható a hivatalos oldalon, amivel, ahogy a fenti videóban is látható, máris becsatlakozhatunk a bétába), továbbá a gépigény is maradt baráti, az újabb véres szörnyvadászatért nem kell új vasat építeni.

Még egy apróság a végére: a héten volt Szent Patrik napja, a Neocore pedig a külföldi játékosok kedvéért felrakott a Facebook-oldalra egy, a témához illő képet – minket ez abból a szempontból érdekelhet, hogy láthatjuk a megújult, szerintem igencsak pofás nyitóképernyőt.