• Többé nem kerülnek fel új játékok a Kongregate oldalára
  • Váratlan leépítések is voltak a cégnél

A 2006-ban elindított Kongregate neve egykoron egyet jelentett az ingyenes játékokkal, hiszen a weboldal a böngészőből futtatható Flash-alkalmazásokra specializálódott. A mostanra már elavultnak számító technológia azonban december 31-én leköszön, ami miatt a cég is kénytelen volt meghozni néhány drasztikus lépést: bejelentették például, hogy mostantól nem fogadnak több új játékot.

varatlan-leepitesekkel-mulik-el-az-ingyenes-jatekok-egykori-kanaanja.jpg

A több mint 128 ezer játékot tartalmazó portál néhány közösségi funkciót is eltávolít, és bár új címek mostantól nem lesznek, a meglévő játékokhoz továbbra is érkezhetnek frissítések. Az viszont már más kérdés, hogy maga a Kongregate erősen fókuszt vált: mostantól még jobban fognak fókuszálni a saját (mobilos) játékaik fejlesztésére.

A változások sajnos a dolgozókat is érintik, méghozzá súlyosan, több alkalmazott is azt posztolta ugyanis nemrég, hogy váratlan leépítés áldozata lett. Ezt maga a Kongregate is megerősítette.

"Megerősítjük, hogy meghoztuk a nehéz, de szükséges döntést, miszerint megválunk néhány elismert csapattagunktól. Az elmúlt években változtattunk a fókuszunkon, hogy jobban igazodjunk az erősségeinkhez, illetve az egész játékiparhoz. Ez a mostani év különösen nehéz volt számunkra, ahogy a világon mindenki másnak is, miután a koronavírus-járvány negatívan befolyásolta az üzletünket és átformálta a teljes videojátékos piacot. Ezért kellett megtennünk ezt a szerencsétlen lépést, miszerint átalakítjuk szervezetünket" – áll a Kongregate közleményében.