John Beiswenger nemrég beperelte a Ubisoftot, amiért az Link című regényéből lopta az Assassin's Creed alapötletét, mely iromány öt évvel az első játék előtt jelent meg. Beiswenger állítja, hogy regénye tele van "történelmi utalásokkal, vallási szimbólumokkal és orgyilkosságokkal", melyeket a Ubisoft pofátlanul átemelt -- hogy ebből mennyi igaz, persze nem kicsit kérdéses, de mivel nem a mi tisztünk eldönteni a vitát, inkább pártatlanok maradunk.

Sokkal fontosabb, hogy a pereskedés miatt az Assassin's Creed 3 megjelenése is veszélybe került (egy hosszasabb késés legalábbis esélyes), a derék John regényét pedig játékosok százai bombázzák negatív kritikákkal az ügy kirobbanása óta az Amazonon. Beiswenger most az ügyvédi irodája szoknyája mögé bújva üzent a játékosoknak a Eurogamer stábján keresztül.

"Megértjük, hogy játékosok tömegei lettek dühösek a közelgő Assassin's Creed 3 potenciális csúszása miatt, és bosszúból negatív kommenteket írogatnak a Link című könyv Amazon-oldalára és egyéb fórumokra. Ugyanakkor a szerzői jogok célja, hogy megvédjék az írókat és alkotókat, nehogy mások megírjanak vagy felépítsenek valamit, ami tulajdonképpen ugyanolyan. Az amazonos bombázás és ügyfelünk fenyegetése semmilyen kihatással nem lesz az ügyre."

Mint fentebb írtuk, szeretnénk pártatlanok maradni, de azért elég érdekes, hogy  Beiswenger úr pont akkor talált rá az Assassin's Creedre, mikor a franchise már dollármilliókat tejelő fejőstehén lett. Hogy tényleg késik-e az Assassin's Creed 3, még nem tudni, reméljük a legjobbakat.