A Minecraft-hez készült Pokémon mod 2013-ban látta meg a napvilágot, de csak egy hónapja jelent meg hivatalos, végleges formában, több, mint 500 zsebszörnnyel. A fejlesztők folyamatosan frissítették az alkotásukat, ugyanakkor a projekt most hivatalosan is véget ért. A Pokémon Company ugyanis megkereste a mod kitalálóit, hogy fejezzék be a munkálatokat. Így a Pixelmon szomorúan bejelentette, hogy nem lesz több frissítés. Állítják, hogy számítottak erre, különösen azóta, hogy kiderült, a Pokémon Company Nintendo Switchre is készít egy új játékot.

"Sajnálom, hogy csalódást okoz okoz az ügy, de emlékezzünk arra, hogy milyen jókat játszottunk a Pixelmonnal, hogyan beszélgettünk a Pokémonokról, miket alkottunk meg a modon belül, és minden másra, amit az elmúlt években véghezvittünk." -- olvasható a Pixelmon közleményében. 

A Pixelmon köré az elmúlt években népes rajongótábort gyűjtött maga köré, játékosok, streamerek, youtuberek sirathatják a Pokémon modot, a fejlesztők pedig teljesen kilépnek a Minecraft világából... Kár érte.