• December 1-től Work-From-Home program indul a Square Enixnél
  • Mindössze az alkalmazottak 20 százaléka fog irodából dolgozni

Bárhogyan is alakuljon, az szinte biztosra vehető, hogy a koronavírus-járvány hosszú távon is át fogja alakítani a munkavégzéssel kapcsolatos trendeket. Ennek pedig már most látszanak a nyomai: itt van például a Square Enix, ahol bejelentették, hogy december 1-től Work-From-Home program indul, amivel hosszú távon is igyekeznek megteremteni a körülményeket ahhoz, hogy az alkalmazottak otthonról dolgozhassanak.

veglegesiti-az-otthoni-munkavegzest-a-square-enix.jpg

A japán kiadónál többségében természetesen jelenleg is otthonról zajlik a munkavégzés, az új programmal azonban a jövőre vonatkozóan, nem a járványra reagálva szeretnék megteremteni a megfelelő munkakörnyezetet. Az elképzelés szerint az alkalmazottak "otthoni" és "irodai" kategóriákra lesznek szétosztva (ez heti minimum 3 munkanapot jelent az adott státuszban), attól függően, hogy a munkakörük melyikhez illeszkedik jobban, ezt azonban havi szinten felül fogják vizsgálni és folyamatosan lesz lehetőség a váltásra.

A Square Enix arra számít, hogy decemberben az alkalmazottak nagyjából 80 százaléka fog otthonról dolgozni, hosszú távon pedig az a cél, hogy a kreativitás és a produktivitás tekintetében a legtöbbet hozzák ki a dolgozókból a két modell kombinálásával.