• Újabb fejlesztőcsapatba bektetett be a Tencent
  • Ezúttal a Bohemia Interactive-ben szereztek kisebbségi részesedést

Igen erősen indította az évet a Tencent, a kínai óriás ugyanis a Klei Entertainment és a Dontnod Entertainment csapataiba is befektetett az elmúlt hetekben. Nem kellett ráadásul sokat várni a következő hasonló hírekre sem, bejelentették ugyanis, hogy a Bohemia Interactive képében ezúttal egy cseh stúdióban szereztek részesedést.

vegul-csak-bevasarolta-magat-a-tencent-a-dayz-es-az-arma-mogott-allo-csapatba.jpg

A bejelentés olyan szempontból egyáltalán nem meglepő, hogy már korábban is voltak pletykák arról, hogy a Tencent megkörnyékezte a DayZ és az Arma mögött álló csapatot. A felvásárlást azonban a stúdió rögtön tagadta, és mint kiderült, tényleg nem voltak pontosak a híresztelések, hiszen amíg eredetileg 70-80 százalékos többségi részesedésről szóltak a hírek, addig a mostani bejelentés alapján csupán kisebbségi tulajdonról van szó.

"Örülünk, hogy tovább mélyíthetjük kapcsolatunkat a Tencenttel, amely a világ egyik legjelentősebb internetes cége. Alig várjuk, hogy egy olyan erős partnerrel építhessük közösen jelenlegi és jövőbeli játékainkat, akit már évek óta jól ismerünk, és akik megértik az egyedi hozzáállásunkat az online játékokhoz" – nyilatkozta a Bohemia Interactive vezérigazgatója, Marek Španěl, utalva arra, hogy korábban is volt már együttműködés a felek között.