Az EA a mai napon nyilvánosságra hozta a december 31-én zárult harmadik negyedév gazdasági mutatóját, s kiderült, hogy a cég veszteséges volt. Az év legfontosabb periódusában, a karácsonyi szezonban 308 millió dollár mínusszal zárt az óriáskiadó, a bevétel csak 808 millió volt az előző évben ilyenkor mért 922 millióhoz képest, a 12 hónapra vetített bevétel pedig 3,66 milliárd, ami szintén csökkenés, hiszen 2012 még 3,96 milliárd folyt be.

Az cég továbbá csökkenést jelentett a dobozos játékok terén is, hiszen ezek ebben a negyedben 370 milliót hoztak a konyhára, ugyanakkor a digitális eladások ismét növekedtek, idén már a 410 millió dollárt elérve -- ez majdnem 100 millió dollár az előző év eredményéhez képest.

Az október-november-december időszak legnépszerűbb játékai a Battlefield 4, a Madden NFL 25, a FIFA 14 és a Need for Speed Rivals volt, sőt ezek olyan jól teljesítettek az új konzolokon, hogy a veszteségek ellenére is az EA az elsőszámú next-gen kiadónak nevezte magát. „A harmadik negyedév a következő generáció startja volt, s büszkék vagyunk arra, hogy decemberben mi lehettünk az első számú kiadó next-gen konzolokon; milliók játszhattak világszerte a játékainkkal Xbox One és PS4 platformon.” -- mondta Andrew Wilson, az EA vezérigazgatója.

electronic-arts.jpg