A portál informátora szerint a korábbi pletykák igazak voltak és holnap valóban a Mass Effect-trilógia záróepizódja kerül bemutatására, ráadásul a játékban -- igazodva az EA új üzletpolitikájához -- egy most még ismeretlen multiplayer mód is helyet kap.

VGA 2010: Mass Effect 3 bejelentés holnap?

A névtelen füles mondandóját remekül alátámasztja a fenti képen látható M-29 Incisor nevezetű mesterlövész puska, amely csak az ME-szériában található. Továbbá ott van még az orosz BioWare rövid életű Twitter-üzenete is, mely szintén az ME3-ról szólt, ám az első kedvcsináló kép óta megjelent QR képek -- melyekből a vas egy mólnyi tömegét és a Földön mért leghidegebb hőmérsékletet lehetett kihámozni -- kissé más irányba terelték a találgatást, és inkább a Shattered Steel folytatására utaltak.

Később viszont újabb pletyka kapott szárnyra, immáron arról, hogy a titkos játék egy multiplayer-orientált, meglehetősen kiherélt szólistamóddal felszerelt Mass Effect lesz, melyben nem Sheparddel, hanem egy idegen katonával harcolnánk, ám ehhez az elmélethez nem teljesen passzol a napokban megjelent új kép, amely egy komoly történetre utal, a célkeresztben ugyanis egy védtelen anyuka áll, aki a sérült gyermekén próbál segíteni.

VGA 2010: Mass Effect 3 bejelentés holnap?

Mint láthatjuk, az eltelt hetekben rengeteg elmélet jelent meg a BioWare új játékáról, és habár mindegyik forgatókönyv lehetséges, az egyetlen biztos pont ebben a történetben, hogy holnapig mindenképpen várnunk kell a nagy leleplezésre.