• Játékot szeretnének készíteni a több mint százéves regényből
  • Ez lesz a John Carter: Warlord of Mars
  • Az alkotók a Kickstarteren akarnak támogatást szerezni

Edgar Rice Burroughs több mint 100 éve írta meg az 1912-ben kiadott A Mars hercegnője című regényt. Ennek főhőse volt John Carter, a polgárháborús veterán, aki különös körülmények között került a Marsra, azaz a Barsoomra, ahogy a helyiek hívták.

A könyvet rengeteg folytatás, képregényes feldolgozás sőt 2012-ben egy film is követte, és olyan alkotókra és kutatókra volt hatással, mint George Lucas, James Cameron, Arthur C. Clarke, Robert A. Heinlein és Carl Sagan.

Most pedig elérkezettnek látták az időt, hogy John Carter a videojátékokat is meghódítsa, legalábbis ez a terve az Edgar Rice Burroughs, Inc-nek, ami a FNCPR-rel és a Tanglewood Gamesszel közösen szeretné elkészíteni PC-re és konzolokra a John Carter: Warlord of Mars című játékot.

A játékot az Unreal Engine hajtja majd meg. A címszereplőt David Elliott fogja alakítani, míg a Mars hercegnőjét, Dejah Thorist Kezia Burrows szólaltatja meg. Természetesen a zöld marsiak, a tharkok sem maradnak ki a programból, szóval Tars Tarkas is benne lesz a játékban Brian Bovell megformálásában.

A történet nagyvonalakban követni fogja A Mars hercegnője történetét, de lényeges különbség lesz, hogy Carter nem polgárháborús veterán, hanem a második világháborúban harcoló százados lesz, akinek a feladata felkutatni Hitler titkos projektjét. Ez a „misztikus” technológia fogja majd eltranszportálni a Marsra.

john-carter-game.jpg

A John Carter: Warlord of Mars április 19-én kerül ki a Kickstarterre, ahol az alkotók szeretnének némi támogatást szerezni a játék megvalósításához.