A koronavírus-járvány és az ezzel kapcsolatos korlátozások miatt mindenki élete nehezebbé vált – nem képeznek kivételt ez alól a sportrajongók, illetve maguk a sportolók sem, hiszen minden verseny és sportesemény teljes mértékben leállt, nemcsak hazánkban, hanem a világ nagy részén is. A MOL Csapat éppen ezért úgy döntött, visszacsempészi egy kicsit mindennapjainkba a versengést – persze vicces, szórakoztató formában. Ez lesz a MOL Bajnokok Viadala.

A MOL Csapat kilenc jól ismert hazai sportolót kért fel, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez, ők fognak összecsapni egymással videojátékokban (olyan címekkel, mint a Sparc, az Overcooked vagy a Beat Saber), illetve különféle szellemi és ügyességi játékokban. Az első héten Szilágyi Áron olimpiai bajnok vívó, Herczig Norbert autóversenyző és Bánhidi Bence, a MOL Pick Szeged kézilabdázója kerülnek sorra, őket követi majd a későbbiekben Hosszú Katinka, Babos Tímea, Zengő Zoltán, Kismarty-Lechner Gábor, Fucsovics Márton és Vida Máté, szintén háromfős csoportokban.

molacsoport.jpg

A versengés természetesen nem lesz tét nélküli, a résztvevő sportolók ugyanis a játék elején megegyeznek abban, hogy mi lesz a „jutalma” annak, aki az utolsó helyen végez. Ezt követően jönnek a már említett kihívások, melyek egy részét egyesével, egy részét párosával teljesítik majd a résztvevők. Az egyes játékok között pedig kicsit közelebbről is megismerkedhetünk a sportolókkal, hiszen beszélgetős blokkok is lesznek a műsorban, ahol magukról vagy akár a mostani helyzetről is mesélhetnek hazánk büszkeségei.

A MOL Bajnokok Viadala most hétvégén, május 16-án veszi kezdetét, a következő fordulókat pedig május 23-án és 30-án rendezik majd. Ha kíváncsiak vagytok arra, hogy milyen vicces, nehéz vagy éppen érdekes szituációkba keverednek a sportolók, akkor a MOL Csapat Facebook-oldalán élőben követhetitek az eseményeket a következő három szombaton, 17 órai kezdéssel.

A MOL Bajnokok Viadalának videojátékos kihívásaihoz az eszközöket a Playstation Magyarország, a műsor támogatója biztosította.