A Warhammer 40.000: Inquisitor – Martyr két okból kedves a szívünknek, egyrészt magyar stúdió munkája, másrészt a Warhammer 40.000 sötét világában játszódik. Ezt a hatalmas univerzumot igyekszik kihasználni a játék, és az eddigiek alapján tartalmas kalandnak ígérkezik, mi pedig összefoglaljuk az alant megtekinthető videóban elhangzottakat.

A történet helyszínéül a Segmentum Tempestus peremén húzódó Caligari szektor szolgál, ahová az Asztronomikon fénye is alig ér el, ráadásul az Immatériumban dúló viharok gyakran egész rendszereket vágnak el a Birodalomtól hosszú időre. A Caligari melegágya tehát a Káosz erőinek, ennél fogva pedig első számú vadászterülete az Inkvizíció ügynökeinek – az egyik, tizenkét rendszert magába foglaló al-szektorban kezdődik a kalandunk. A tervek szerint további al-szektorokkal növekszik majd játszóterünk, a folyamatosan bővülő sztorit ráadásul a többi játékossal együtt hozott döntéseink befolyásolják majd.

Hogy mindez ne fulladjon unalomba, 50 lehetséges küldetés közül véletlenszerűen generál nekünk a játék feladatokat, hasonlóképpen minden egyes alkalommal véletlenszerűen összerakott, de előre elkészített számtalan elemből építkező bolygófelszínen és belső terekben barangolhatunk. De lesznek előre megírt küldetések is, melyekhez nyomokat kell keresnünk, hogy előre lendíthessük a történetet – mindezt szezonokra bontott ingyenes tartalmi bővítésekkel fejelik meg, hogy még véletlenül se unatkozzunk. A szezonokkal új ellenfelek, küldetések és területek érkeznek, végeztükkel történetük pedig a szövetségekbe (Cabalokba) tömörülő játékosok döntéseit összegezve kerül lezárásra.