Aki emlékszik még a 2004-ben megjelent, Nam 67 alcímmel illetett első részre, azok számára elárulnám, hogy a második már jóval sötétebb, horrorisztikusabb, úgyhogy az amúgy sem emberbarát helyszín, Vietnam tökéletes hely lesz a háborús koncepciókon alapuló játék "horrorizálásához".

A történet szerint Vietnam mély dzsindzsája fölött egy szupertitkos objektumot ("Whiteknight") szállító repülőgép kap engedélyt az eltűnésre, majd egy különleges osztagot küldenek a rejtélyes körülmények közt köddé vált gép megkeresésére, ám őket is elemészti az az átkozott "sötétség". Egy hónappal később az egyik csapattag előkerül, elég zavarodottan, ráadásul nyakában a sötétségből kikerült valamivel. Ahogy nyilatkozta az Eidos egyik marketingese: "a játékban kialakult háborúban az ellenség téged nem csupán halottként akar majd látni, hanem fel akar darabolni" - no comment.

Miután már nemcsak simán kivégezni akarnak majd minket, hanem kifilézni, jobb lesz, ha résen leszünk, hisz ellenfeleink a sötétből jönnek majd -- reméljük, ez nem lesz kapcsolatban az MI-vel. Nincs mit mondani, jöjjön a jó hír, miszerint a műfaj kedvelői örülhetnek, hiszen az Eidos elhintette a február 13-i debütálást, e mellé pedig megsasolhatjátok a legújabb képeket belőle.