Vikinges-kalózos Half-Life 2 multi modA Pirates, Vikings & Knights II címében minden benne van: egy csak többjátékos üzemmódot támogató HL2 mod, melyben három, hat-hat kasztot tartalmazó csapat, értelemszerűen a kalózok, vikingek és lovagok küzdenek egymással. Mindegyiküknek megvan a maga erőssége és gyengéje, a kasztoknak saját speciális képessége, így a győzelemhez jó adag stratégiai érzékre is szükség van. A fegyverek jó része közelharci, változatos mozdulatokkal lehet párbajozni, plusz pajzzsal védekezni, ami ismét taktikát igényel. Különleges karakterek is vannak, például a gyógyítók és a csapatvezetők, utóbbiak egyben zenészek is, a hangszerek megszólaltatása a seregnek különféle bónuszokat ad.

Rengeteg játékmódot kínál a stuff: Booty, Boot tag, Territory, Pillage, Siege, Defend, Slay the Dragon, Assassination, CTF. A pályák is változatosak: skandináv faluk, kikötők, várak, erődök, katakombák, sűrű erdők, sivatag, karibi tengerpart, északi havas-jeges tájak...

A PVK2 fontos állomásához érkezett: elkészült a bétaverzió, melyet máris le lehet tölteni a hivatalos weboldalról. Mind a kliens, mind a dedikált szerver 200-200 mega körül van, a torrentek a leggyorsabbak. Addig is, amíg lecsorog, kis kedvcsinálónak megtaláljátok a letöltések között az ügyesen és profin összerakott ízelítő videót.