Folytatva a felvezetést - bár az Enclavéval már szívemet elrabló svéd Starbreeze fejlesztette az említett kis csodát, a tető alá hozásból alaposan kivette részét a színész által 2002-ben alapított Tigon stúdió, mely természetesen avégből született, hogy Diesel főszereplésével készült játékok kerüljenek nagy számban piacra. Jelenleg hat projekt szerepel a listájukon, ebből egy tutira idén fog debütálni.

A The Wheelman című cuccról van szó, melyről közel egy éve hallottunk először. Azóta középtempóban mozgott a médiagépezet, most azonban rákapcsoltak. A Tigon oldalán látható az az előzetes, melyet most oldalunkról is letölthettek, és igencsak pofásra sikeredett. A játékon a Midway newcastle-i stúdiója dolgozik, ami logikus döntés, hiszen ők hegesztették a hasonló L.A. Rush címet is – több-kevesebb (inkább kevesebb) sikerrel. A cucc és a hozzá kapcsolódó, a Paramount és az MTV Films gondozásában készülő film forgatókönyvének írója Rich Wilkes, aki az XXX elkövetője volt, így nagyjából képben lehetünk. Egy nyílt világú (Barcelonában játszódó), küldetésalapú akciócímre számíthatunk, sok-sok üldözéssel, de gyalogos missziókkal is, nagyjából a Driver stílusában. Nota bene: e termék 1999-es, PS-re megjelent első részének teljes címe Driver: You Are the Wheelman volt – és hogy megkeverjük a müzlit, volt egy 1978-as mozifilm Walter Hill rendezésében, The Driver címmel, mely nálunk Gengszterek sofőrje néven futott, és jelen alkotás főhőse is egy profi pilóta, aki visszatér a „nyugállományból”...

Meglátjuk, mit hoznak össze a fiúk-lányok, dolgozik rajta a fél ország, filmesek, játékosok, no meg Vin „triplaiksz” Diesel, személyesen. Bővebbet később, cél a negyedik negyedévi megjelenés.

Vin Diesel szárnyal Vin Diesel szárnyal Vin Diesel szárnyal