• Amerikában két hét alatt 36 millió dollárt gyűjtött a Clifford, a nagy piros kutya
  • A Paramount azonnal berendelte a CGI állatról szóló 2. részt
  • Magyarországon december 23-án debütál a film

A Dumbó, Az oroszlánkirály és az élőszereplős Tom és Jerry után már nem lepődünk meg a furcsa CGI-állatokon, Clifford, a nagy piros kutya esete mégis kivételes. A 2014-ben elhunyt Norman Bridwell kultikus gyerekregényeit mozivászonra álmodó film december 23-án debütál a magyar mozikban. Hősének bizarr külseje láttán pedig talán maga a szerző is meglepődne. Egyvalamit biztosan el lehet mondani Clifford ábrázolásáról: látványos.

Walt Becker (Faterok motoronBuliszerviz) rendezése egy New York-i kóbor kutyát követ, aki a szemétben kutakodva megfertőződik és hatalmas piros színű ebbé változik. A kis Emily fogadja be őt, de családja kiköti, hogy orvost kell találni a beteg kutyának. Miközben a megfelelő doktor után kutatva róják a várost, egy gonosz feltaláló is felfigyel rá, és minden áron el akarja rabolni a méretes állatot.

Karácsony után kiderül, mekkora lelkesedéssel fogadja a hazai közönség Cliffordot, a tengerentúlon viszont már most hatalmas siker a film. Csupán két hete mutatták be Amerikában, a 36 millió dolláros bevétel láttán pedig a Paramount azonnal bejelentette, hogy érkezik a folytatás. Részleteket egyelőre nem közöltek, de valószínűleg az eredeti stábbal készül a második epizód.

mv5bywziztayntmtodaxoc00ywnklwewmgetymfky2y4zgexmgi0xkeyxkfqcgdeqxvyotc1ntkynzuv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)