Noha hivatalos bejelentés még nem történt, biztosra vehető, hogy készül az új játék, s nem csupán azért, mert egy kiszivárgás útján megtudtuk a játék címét, hanem azért is, mert a fejlesztést vezető Jade Raymond beszélt a terveikről.

A Ubisoft új torontói stúdiójában dolgozó, korábban az Assassin’s Creeden ügyködő hölgyemény elmondása szerint a Splinter Cell: Retribution (a cím még nincs megerősítve) tartalmazni fogja az akciófilmekbe illő jelenteket, de igyekeznek visszatérni azokhoz az elemekhez, amik egyedivé tették a sorozatot, de az utóbbi időben nem nagyon kerültek előtérbe.

Sajnos Raymond többet nem volt hajlandó elárulni a játékkal kapcsolatban, de ha lehet hinni a pletykának, akkor a stúdió nagyon hamarosan bejelenti az első AAA-kategóriájú játékát. Persze lehetne azt mondani, hogy ennek a projektnek semmi köze Sam Fisherhez, hiszen a torontói újonc stúdió egyik fő feladata, hogy egy új szellemi tulajdonnal álljon elő, de Jade cáfolta, hogy erről lenne szó: „…most még nem egy új IP-n dolgozunk, 100%-ig a Splinter Cellre koncentrálunk.”