Sosem hittük volna, hogy megérjük ezt a napot, de végül is eljött: remake-et kap az 1995-ös 3D Realms (akkor még Apogee) klasszikus, a Rise of the Triad. Az akciódús, őrült ötleteket felsorakoztató, brutális FPS új változatát Unreal Engine 3 hajtja, és gyakorlatilag mindenben megegyezik az eredeti Rise of the Triaddel. A klasszikus játék főtervezője egyébként az id Software-nél kezdő Tom Hall, szóval sejtitek, mire lehet számítani.

Dave Oshry, a fejlesztésért felelős Interceptor marketingese a Joystiqnak elmondta, hogy a játék 14,99 dollárért / euróért lesz majd kapható PC-re, és terveznek DLC-ket is, igaz, ingyenesen. A programot 60 fps-re optimalizálják, DRM-mentes lesz, és persze megkapja a maga kooperatív módját is. Ami a játékmenetet és a pályákat illeti, minden marad a régi, egyedül a látvány és a fizika változik.

Hogy pontosan mikor jelenik meg a Rise of the Triad, nem tudjuk, bár Dave szerint "vagy idén év végén, vagy jövő év elején" számíthatunk rá. Alant a hivatalos trailer látható, tele mindennel, amivel a régi Rise of the Triad is tele volt.