A System Shock 2 a maga korában zseniális, egyedülálló és sokkolóan újszerű volt, hisz a szokásos sci-fi-horror kliséken felülemelkedve hozta a frászt a műfaj szerelmeseire. Az Irrational Games remekműve hamar klasszikussá vált, de sajnos a harmadik rész sosem készült el a jogok és a fejlesztőcsapat elszeparálódása miatt. Persze kaptunk helyette egy szintén pazar BioShock-franchise-t, a System Shock 2 viszont eltűnt a boltok polcairól, és éveken át sehol sem lehetett kapni.

Eddig. Holnap ugyanis ismét megvásárolható lesz a régi játékokat modern PC-ken is futtathatóvá tevő GOG.com online áruház kínálatában. A játék mellé járnak magas felbontású háttérképek, interjú Ken Levine-nel (ő a széria atyja), és megkapjuk az eredeti tervdokumentációt is -- mindezt barátságos, 9,99 dolláros áron. Mi tuti lecsapunk rá, már csak azért is, mert félünk, hogy egyik nap újra eltűnik.

Wilson kolléga egyébként már véresre dörzsölte a tenyerét a hír hallatán, ő a szerkesztőség legnagyobb System Shock-rajongója. A PC Guru 2012/13-as számának Klasszikus újrajátszva rovatában két oldalon át regélt a játékról -- akit érdekel a program, olvassa el a cikket, érdemes!