Az Imperium Galactica sorozat helyezte fel a magyar AAA-kategóriás játékfejlesztést az ipar térképére, így nem csoda, hogy a sorozat rajongói ezer éve várnak egy valószínűleg soha el nem készülő IG3-ra. Nos, bár tény, hogy egy teljes értékű folytatás esélye igen alacsony, a Digital Reality azért igyekszik életben tartani a szériát, és ma reggel bejelentették, hogy új játék érkezik a kedvelt univerzumól, melynek egyelőre csak a weboldala érhető el.

Az itt látható Imperium Galactica: Stargazer 8 megás technológiai demó egy új motort mutat be, pontosabban annak bolygógeneráló eljárását -- a rövid és nem túl részletes leírás szerint ez kulcsfontosságú lesz a jelenleg még igen korai stádiumban leledző programban. Megjelenési dátum, játékmenetet érintő információk és egyéb részletek egyelőre nincsenek, elérhető viszont egy hivatalos fórum, és a fejlesztők is ígéretet tettek rá, hogy amilyen sűrűn csak tudják, frissítik majd az oldalt.

Noha ez így igen kevés infó, mi mégis nagyon boldogok vagyunk, mert az Imperium Galactica franchise sokkal többet érdemel a felejtésnél. A demó letöltése egyébként kissé akadozik, ha nem tudjátok egyből leszedni, legyetek türelemmel.

Visszatér az Imperium Galactica!