A Warhammer-univerzum rajongóinak igazán nem lehet oka panaszra: nemrég jelentették be a Battlefleet Gothic: Armada 2-t, majd ezt követte a Space Hulk: Tactics leleplezése, és most egy újabb stratégia érkezik.

A Warhammer 40.000: Mechanicus során a Birodalom legfejlettebb seregeinek egyike, a játékokban (méltatlanul) csak elvétve felbukkanó Adeptus Mechanicus fölött vehetjük át az irányítást. A Black Library kiadványainak ismerős Ben Counter tollából származó történet szerint az újonnan felfedezett Silva Tenebris bolygóra teszünk egy kiruccanást és Magos Dominus Faustinius vezetésével rakunk rendet és szerezzük vissza azt, ami jogosan az Istencsászárt illeti.

A körökre osztott stratégiai játékban egy osztagot terelgetünk majd, a szerzett felszerelések és tapasztalat után pedig Technopapjainkat kibernetikus beültetésekkel tehetjük még hatékonyabbá. Ami kifejezetten ígéretes, hogy minden döntésünknek súlya van, mely nem csak az csapatunkunk egészégére, de a játék befejezésére is kihat majd. A Warhammer 40.000 Mechanicus megjelenése még idén várható.