A Warhound egy nem lineáris, modern időkben játszódó FPS, RPG és stratégiai elemekkel. Egy elit zsoldos lesz a főhősünk, aki jó pénzért még az ördöggel is hajlandó szkanderozni. Evégből aztán kormányok, üzletemberek, és különféle szervezetek bérelik fel, hogy a Föld legkülönbözőbb pontjain végrehajtsa a legrizikósabb megbízásokat. Ezeket tetszés szerinti sorrendben vállalhatjuk be, és a fegyverek, képességek egyedi kiválasztásán túl a harctéri taktikát is saját stílusunk szerint választhatjuk majd meg. Oda kell figyelnünk bankszámlánkra, rendszeres kiképzésen kell élesednünk, és ápolni kell kapcsolatainkat a „zsoldosbiznisz” különféle képviselőivel. A cél egyértelmű: bebizonyítva, hogy mi vagyunk a legjobbak, egyre zsírosabb feladatokat kapunk, hízik a pénztárcánk, ezen még jobb felszerelést – fegyvereket, lőszert, járműveket - vásárolhatunk, és így tovább, a végén valóban mi leszünk a szakma császára, az igazi „harci kutya”, azaz a Warhound.

A küldetések változatosak lesznek, elrabolt személyek kiszabadítása, diktátorok, drogfőnökök eliminálása, kormányok segítése a legváltozatosabb módokon, miközben rábukkanunk egy globális veszélyforrásra is, így a történelem legnagyobb terroristatámadásának megakadályozása is ránk hárul majd. A játék jellegéből adódóan a helyszínek változatosságára sem lehet majd panaszunk: Korea, Afrika, a Balkán, Dél-Amerika, Kelet-Ázsia, a Csendes-óceáni szigetvilág mind-mind arra vár, hogy szétforgácsoljuk a flóráját és faunáját. A terep kínálta minden lehetőséget kihasználhatjuk, mozgathatjuk, megsemmisíthetjük a tárgyakat. A missziókat attól függően kapjuk, hogy a különféle képességek közül mely téren fejlesztjük hősünket, így ez a megoldás magában rejti a többszöri végigjátszás lehetőségét is. A pénz kiemelt jelentőségű lesz, elvégre mégiscsak zsoldosról van szó: a célpontokhoz jutásért, illetve a küldetés befejezése utáni eltűnésért fizetnünk kell a "szállítási vállalkozóknak", a végrehajtást segítő fontos információkat szintén meg kell vásárolnunk, a terepen zsákmányolt, számunkra felesleges holmikat viszont értékesíthetjük. A szóló mód mellett többjátékos üzemmód is vár ránk, 32 fő eshet egymásnak a legmodernebb felszereléssel, egyedi játékmódokban.

A megjelenítésről a csapat saját motorja, a Chrome Engine 4. verziója gondoskodik, mely teljes DirectX 10 és Pixel Shader 4.0 támogatást kínál, azaz abszolút következő generációs látványvilágra, fizikára és minden egyéb nyalánkságra számíthatunk. Megjelenés az év végén, PC-re és Xbox 360-ra.