• A Warner Bros. nem támogatja a rajongói fesztiválokat
  • A szervezők módosítják a témát: Potter helyett varázslat

A Warner Bros. lecsapott a helyi, rajongók által szervezett, Harry Potter témájú gyülekezésekre, fesztiválokra, hogy véget vessenek a jogtalan kereskedelmi tevékenységeknek. Néhány rajongó magát J.K. Rowlingot kívánta fölkeresni, hogy segítsen megmenteni a több éves múltra visszatekintő, Harry Pottert ünneplő (javarészt ingyenes) fesztiválokat, de szóvivője azt válaszolta, az írónő nem kíván nyilatkozni.

A rajongók értetlenül állnak a Warner szigorú intézkedései előtt, hisz sokak szerint a fesztivál, mint ingyen reklám csak segítene növelni az érdeklődést a Potter márka iránt. A szórakoztató cég azonban így nyilatkozott:

„A Warner Bros. mindig elégedett, amikor láthatja, mennyire elkötelezettek a Harry Potter rajongók, de a rajongói gyülekezetek könnyen jogtalan kereskedelmi tevékenységekké válhatnak, ez pedig aggaszt minket és föl fogunk lépni ellene.”

A fesztiválok szervezői a figyelmeztetést követően úgy döntöttek, az összejövetelek témáját módosítják: nem konkrétan a Harry Potterről, hanem általánosabban a varázslatról, varázslókról és boszorkányokról fognak szólni.

potter.jpg