Bár sokan szkeptikusak voltunk a Watch Dogs után a folytatással kapcsolatban, a Ubisoft mindent megtesz, hogy ezt eloszlassa. Már a bejelentés is igencsak ütősre sikerült, az azóta kiderült információk pedig még inkább egy ígéretes játék képét festik le, amiben több lesz a lélek, mint az első felvonásban.

Hogy tovább fokozzák a várakozást – és rombolják szkepticizmusunkat – a fejlesztők egy videó sorozatot indítottak, amiben a Watch Dogs 2 világát ismerhetjük meg jobban. Az első epizód témája adta magát: a főszereplő, Marcus Holloway és a DedSec nevű hackercsoport nevesített tagjai.

Marcusról szinte már mindent tudunk – öltözködése ellenére is szimpatikusabb, mint Aiden „rumlin-van-a-világgal-ezért-mindenkit-kinyírok” Pearce –, újat nem igazán adnak hozzá. Annál érdekesebb három barátja, a mérnök és problémamegoldó Wrench, a lázadozó művész, Sitara, valamint a zárkózott, de rendkívül okos Josh. Ők lesznek azok, akik a történet folyamán vezetik Marcust egy „jobb világ” felé, ahol kevésbé vagyunk kitéve az informatikai függőségnek.