Tegnap mi is bemutattuk a képet, ami a GTA fórumán tűnt fel, és elindult róla a vita, hogy igazi-e vagy sem, illetve a Red Dead Redemption 2-ből származik-e. Végül kiderült, hogy igazi, de valójában egy új MMO játékból, a 612 Games berkeiben készülő Wild West Online-ból származik. A fejlesztők nem tagadták, hogy a Red Dead Redemption inspirálta őket, meg a tény, hogy PC-n nincsen hasonló stílusú játék.

A DJ2 által kiadásra kerülő Wild West Online meglehetősen érdekes koncepciót követ: lényegében az egyetlen célunk az lesz a játékban, hogy megéljünk a vadnyugaton. Saját bandánkkal akarunk postakocsikat fosztogatni vagy bankokat rabolni? Semmi akadálya! Esetleg a törvényt akarjuk szolgálni? Azt is lehet! És hopp, az egyik csapat máris a másik ellen van, csak itt nem NPC-k üldözik a bűnözőket, hanem valódi játékosok.

De magányos hősként is járhatjuk a prérit, vagy beülhetünk a szalonba pókerezni, de akár „aranyásónak” is állhatunk, hogy mi szerezzük be a táborok vagy nagyobb közösségek létrehozásához, fejlesztéséhez és fenntartásához szükséges nyersanyagot. Érdekesség, hogy a fejlesztők játékosokat nem farmolással, hanem a karakterekkel, a játékmenettel és a történettel szeretnék motiválni.

A 612 Games szeretne egy Kickstarter kampányt is elindítani annak érdekében, hogy mindent megvalósíthassanak a játékkal kapcsolatban, amit szeretnének. Ehhez 250 ezer dollárt akarnak összekalapozni. A kampány a hónap végén indulna el.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!