A CD Projekt RED a mai napon bejelentette, hogy a The Witcher 2 Xbox 360 verziója 2012. április 17-től lesz kapható a boltokban, ráadásul magyar felirattal. A varsói sajtókonferencián kiderült pár dolog arról is, mi mindenben lesz más vagy több a konzolos átirat. Adam Badowski, a stúdió igazgatója kijelentette, hogy „néhány szakértő szerint ez az egyik legszebb játék, amely valaha konzolra készült”, és bár jómagam irtózom az ilyenféle marketingszövegtől, az új intró láttán, melyet a BAFTA-díjas és Oscar-jelölt Tomasz Baginski rendezett, hajlamos vagyok félretenni a szkepticizmusomat (még ha egy renderelt animációról is van szó, nem játékmenet-videóról), mert az anyag tényleg nagyon durva. Íme:


A srácok persze alaposan átírták a kódot, hogy természetesen fusson a játék konzolon, és teljesen áttervezték a felhasználói felületet is a minél jobb irányítás kedvéért; a sajtóközlemény szerint „az új célzási, kamerakezelési és irányítási rendszer teljes kontrollt ad a játékosnak a witcher felett, ami a dinamikus és taktikai harcjeleneteknél a legfontosabb”.

Ezen túlmenően a játékmenetet új küldetések és helyszínek egészítik ki, az így is szövevényes történet még komplexebbé vált pár új, jelentős szerephez jutó karakter beépítésével, akik „még tovább mélyítik a hatalomért folytatott harcokat az Északi Királyságokban”. Jó hír a PC-tulajoknak, hogy a plusz tartalmat ők is letölthetik majd, ráadásul a CD Projekt jó szokásához híven ingyen és bérmentve. Ugyanez visszafelé is igaz: az Xbox 360 verzió tartalmazza a személyi számítógépekre megjelent összes korábbi letölthető tartalmat és frissítést (beleértve az Aréna módot és az új oktatómódot is).

A játék már előrendelhető a buy.thewitcher.com weboldalon, kétféle formában: a sima „Enhanced Edition” a 2 DVD-s játék mellett OST-t, térképet, kézikönyvet és útmutatót tartalmaz, míg a „Dark Edition” mindezeken túl „Így készült” DVD-t, matricákat, medált és művészeti albumot rejt, mindezt igényes, fekete dobozban. Az előrendelők különféle bónuszokban (avatar, póló, képregény, medál) részesülnek, ez országonként és terjesztőként változik.