Úgy látszik, a Bethesda alaposan beindult, hiszen a Resident Evil atyja, Mikami Sindzsi új játékának bemutatása után most ismét egy friss programmal jelentkezik a kiadó, ez azonban már sokkal ismerősebb, mint a The Evil Within. Nem, sajnos nem egy új Falloutról van szó, de azt hiszem, így sem panaszkodhatunk, jön ugyanis a következő Wolfenstein, mely egy olyan alternatív múltat mutat be, amelyben a nácik nyerték meg a második világháborút.

A felütés nagyon népszerű a popkultúrában, hiszen számtalan olyan anyagot lehet találni, ami ezzel a lehetőséggel foglalkozik, ám mindközül talán a Wolfensteinhez illik legjobban ez a téma. A sorozat már a kezdetekkor is mostohán bánt a történelmi tényekkel, a későbbi játékokban pedig még jobban elrugaszkodtak a valóság talajától, így aztán tényleg nem meglepő, hogy a nácikat megtartva, de magukhoz képest újítva egy ilyen ismerős történettel álltak elő, úgymond az arany középutat választva.

A Wolfenstein: The New Order tehát 1960-ban játszódik; hidegháború nincs, van viszont a világ minden pontjára kiterjedt náci elnyomás, melyet szuperfegyverekkel és gépesített katonákkal értek el. Hősünk természetesen a jól ismert B.J. Blazkowicz, aki egy „lehetetlen offenzívát” indít a régi ellenség ellen -- kalandját Európában kezdi meg, ahol a feladata a náci bunkerek kitakarítása mellett a hatalom visszaszorítása lesz, éppen azokkal a fegyverekkel, amikkel az ellenség megszerezte azt.

A játék a Bethesda tulajdonába tartozó MachineGames műhelyében készül, melyet 2009-ben a Starbreeze Studios alapítói hoztak létre, majd 2010-ben a Zenimax, a Bethesda anyacége felvásárolt. A tervek szerint a Wolfenstein: The New Order az év végére elkészül PC-re, Xbox 360-ra és PlayStation 3, illetve idővel következő generációs konzolokra is megjelenik.

Wolfenstein: The New Order -- Megjelenés: 2013 Q4 -- Gépigény: nem ismert