Miközben a Wolfenstein: The New Order a brit sikerlista élére küzdötte fel magát, a kalózlistákról sem maradhatott le. Ezúttal azonban azok lepődtek meg, akik a tisztességtelenebb úton próbáltak meg hozzájutni e remek játékhoz. Ugyanis egy 43,65 GB-os fájl fogadta őket.

Sokan keltek ki magukból, amikor megláttam a hatalmas fájlt. „Vagy tíz játékot töröltem le, hogy játszhassak ezzel a sz*rral” – vélekedett az egyik kalóz. Egyesek szerint a Bethesda szándékosan szórta tele a Wolfensteint fölösleges fájlokkal, hogy ezzel a játék méretét megduzzasztva elriassza a kalózokat. Ugyanakkor a jelentések szerint e gigafájlok valójában tömörítetlen grafikai textúrák, nem pedig kalózriasztó szemetek.

Akár igaz, akár nem, a dolog azért tényleg a boltokba menekített pár embert. „43 GB, mi a pokol? Kösz nem, majd inkább megveszem, ha az ára lemegy 29,99 font alá” – írta kommentbe egy magát meggondoló kalóz. Egy másikuk imigyen vélekedett: „le akartam kapni ezt a torrentet, de amikor megláttam, mekkora és mennyi ideig tartana letölteni a játékot, azt mondtam, csesszétek meg, megszerzem Steamről.”

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!