A Microsoft konzolján már kezdetét vette a Call of Duty: World at War bétatesztelése, azonban a PC-s start még várta magára. A most már nyílt tesztelés keretében a többjátékos mókából kapunk egy kis ízelítőt, aminek az érdekében nincs más dolgunk, mint a játék hivatalos oldalán regisztrálnunk, és miután egy felhasználónevet is készítettünk, már kapjuk is azt a titkos kódot, amivel bebocsátást nyerünk a szerverekre.

Azonban a fentieknél fontosabb az, hogy a sorozat történetében most mutatkozik be először a meghívásos rendszer és barátlista, ami minden veterán játékosoknak ismerős lehet, hiszen a segítségével a kedvelt játékostársainkat egy listába rendezhetjük, és könnyedén hívhatjuk őket játszani, valamint a szerverkeresést annak megfelelően is igazíthatjuk, hogy lássuk, a haverjaink éppen hol játsszanak. A rendszer működéséhez egyedi felhasználónevek szükségeltetnek, amik a játék CD-kulcsához kapcsolódnak, és az elkészítésük után már módosítani nem lehet rajtuk, azonban némileg egyedivé varázsolhatjuk őket a „kláncímkék” használatával, amikkel büszkén hirdethetjük, hogy melyik csapat tagjai vagyunk. A bétatesztelés során a játékosok a fent említett rendszert is kipróbálhatják, azonban a tesztidőszak után a neveket törlik, a barátlistákkal és a játékban szerzett tapasztalati pontokkal együtt.

Sajnos még nem érkezett hír arról, hogy mikor esedékes a PC-s bétatesztelés kezdete, de fejlesztők váltig állítják, hogy már nemsokára itt van, és érdemes is sietniük, hiszen a teljes játék november 11-én fog megjelenni.