A malmöi srácok beleszerettek Larry Bond világába. A hidegháború avatott szakértője, neves bestseller szerző a játékiparban sem ismeretlen, hiszen nevéhez fűződik a Harpoon és a Command at Sea franchise. Írói pályáját azzal kezdte, hogy Tom Clancyval közösen megalkotta a Red Storm Rising (Vörös vihar) regényt, majd saját könyvekkel debütált, idehaza is népszerű a Belső ellenség és a Vörös Főnix. Nem csoda, hogy a svéd urak őt kérték fel az új játék sztorijának megalkotására.

 A játékról olvashattatok már a PC Guru tavaly karácsonyi számában egy előzetest. A sztori szerint 1988-ban a kommunista rezsim összeomlását megakadályozandó a szovjet hadsereg saját kezébe veszi a történelem alakítását, lerohanja Európát és az Egyesült Államokat, utóbbi oldalán harcolva kell felvennünk a kesztyűt. A stratégiában valódi haditechnikát találunk, így a szovjetek, a jenkik és a NATO arzenálját, tankokat, egyéb gépjárműveket, repülőket, helikoptereket vezethetünk, és kipróbálhatjuk a fegyverzetet, a nukleáris csapásmérőkig bezárólag. A továbbfejlesztett saját Masstech motor a környezet teljes elpusztítását teszi lehetővé, és durva látványvilágot ígér. A szóló mód mellett 16 fős multicsatákat is kapunk, mindenféle földi jóval.

A CES alkalmából a készítők közzé tettek egy igen durva videót, gyakorlatilag kommentárt sem igényel, a 640x480-as verziót találjátok meg a letöltések között. A játék feltűnt a Microsoft standján is, a Games for Windows vonalhoz kapcsolódva – az eseményről kiadott képek máris a galériában, alant is ebből láthattok ízelítőt -, ami azt jelenti ugye, hogy DX10-es verziót is kapunk majd, hogy Vista alatt is tolhassuk a címet. Jó lesz ez!