World in Conflict: Collector's EditionNos, ez a tény fontos mai hírünkben, ugyanis a Sierra/Vivendi bejelentette a World in Conflict gyűjtőknek szánt speciális kiadásának tartalmát. Ennek legérdekesebb és legértékesebb darabja egy – állítólag... – eredeti darab a berlini falból. Ez mellett már szinte eltörpül az a bónusz DVD, melyen a világhíres The History Channel sorozat a témára vonatkozó dokumentumfilmje található, a „Modern Marvels: The Berlin Wall” címmel, és természetesen a berlini fal történetét mutatja be, emléket állítva azoknak, akik a „senki földjén”, kelet és nyugat között   haltak hősi halált (no és ama kevésbé hm... művelt vevőknek, akik nem ismerik a sztorit, mielőtt kihajítanák a szemétbe a dobozban talált koszos tégladarabot...). A plusz korongon emellett helyet kap még egy „kulisszák mögött” videó, mely a fejlesztést mutatja be, és játéktippekkel, érdekességekkel is szolgál. A termék természetesen különleges csomagolást is kap, mely a kiadó szavaival „gyűjthető megoldású”, rajta az USA és a Szovjetunió zászlóival (ami az én értelmezésemben úgy szól, hogy az egyik dobozon ez, a másikon az, mint annak idején pl. a Black and White fehér vagy fekete doboza, de majd meglátjuk, sajnos képünk még nincs hozzá). A speciális verzió ára még nem ismert, az biztos, hogy szeptembertől lesz elérhető a boltokban.

Sokak számára sajnos nem sokat ér, de azért el kell mondani, hogy Észak-Amerikában ész Egyesült Királyságban is már mind a normál, mind a gyűjtői verzió előrendelhető, ráadásul a korai vevők mindenféle különleges jutalomban is részesülnek. A normál, tehát nem speciális kiadás mellé az alábbi jóságok járnak: a júliusi bétára szóló kulcs, bónusz többjátékos pálya, kedvenc nevünk lefoglalásának lehetősége a Massgate-en, hogy amikor a játék beindul, más ne orozhassa el előlünk, plusz szintén egy THC dokumentumfilm. Utóbbi régiónként más; az ebGames Amerikában például a „Modern Marvels: Strategic Air Command” részt szállítja, mely az SAC-t, azaz a stratégiai légi parancsnokságot mutatja be, az amerikai hidegháborús hadigépezet kulcselemét, áttekintve az USA nukleáris arzenálját 1946 és 1992 között. A Game (game.co.uk), ahonnan magam is rendeltem már, és csak ajánlani tudom azoknak, akiknek lehetőségük van rá), a "Declassified: The Rise and Fall of The Wall" DVD-t küldi, amely a berlini fal építéséről és lerombolásáról szól, azaz témájában illeszkedik a gyűjtői kiadáshoz. A normál verzió 49,99 dolláros (kb. 9000 Ft), illetve 29,99 font (kb. 11.000 Ft) áron rendelhető elő, szeptember 18-i szállítási határidővel.

Végül - számunkra - csak egy tájékoztató jellegű információ: a Sierra/Vivendi június 21-én bejelentette, hogy a WiC Xbox 360-ra is megjelenik, a portolást az angol Swordfish Studios végzi, akik egyrészt optimalizálják a terméket az X360 kontrollerre, másrészt új HUD-ot, azaz interfészt terveznek, mely jobban kezelhető, funkcionálisabb a konzoljátékosok számára. Ez a változat a PC-s tesóval együtt jelenik meg; Live Anywhere megoldásról, azaz az X360/PC közös csatározásról a sajtóközlemény nem beszélt, és nem is hinném, hogy bekerülne a csomagba, hiszen azért az egy külön meló lenne. Mindesetre így is izgalmas vállalkozás átvinni konzolra egy RTS-t, és ezzel egyébként a Sierra/Vivendi megelőzi az Ubisoftot, akik ugye a Tom Clancy’s EndWarral teszik meg ezt a lépést, de csak jövőre. Na ja, a háború ezen a fronton is dúl...