A Farm 51 új játékában a harmadik világégésre a 21. század harmadik évtizedében kerül sor. A történetről nagyjából ennyit lehet tudni (később derülnek ki új részletek), de a Farm 51 azt elárulta, hogy valódi, élethű harcteret és harcélményt akarnak megjeleníteni játékukban, a sikerhez pedig csak és kizárólag megfelelő csapatmunkára lesz szükség. Részt lehet venni a harcokban akár gyalogos katonaként, akár járművet vezetve, a világ legfontosabb országainak katonájaként.

A program különlegességét az adja, hogy a fejlesztők szorosan együttműködnek a legnevesebb különleges erők (Navy Seals, SAS, JW GROM, stb.) veteránjaival, hadműveleti szakértőkkel, fegyvergyártókkal, amelyek között megtalálhatók azok a cégek (pl. Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ)), amelyek 2022-ig a lengyel haderőket látják el felszerelésekkel. 

world-war-3-key-art.jpg

A Farm 51 azt állítja, hogy játékuk a World War 3 teljesen megújítja az online lövöldék műfaját: innovatív mechanizmusokat terveznek a játékosok közötti kommunikációhoz, a mikrotranzakcióhoz, stratégiai tervezéshez és csapatjátékhoz. Megjelenési dátum és célplatform egyelőre nincs megjelölve (a PC biztos), a leleplező trailer az E3-on kerül bemutatásra, addig itt van ez a 14 másodperces teaser, aminem mutat meg túl sokat, de így is van hangulata.