WoW: Kínából ''kiutasították'' Lich KingetKínára mindig is jellemzőek voltak az ehhez hasonló szigorú lépések. Már korábban is be akarták tiltani az alapjátékot, ám akkor még a Blizzard meg tudta kerülni a kommunista kormány drasztikus döntését azzal, hogy a kínai verzióból kiszedette a csontvázharcosokat.

2008 novemberében jelent meg az óriási népszerűségnek örvendő Wrath of the Lich King, amely eddig leginkább csak az olyan diktatúra alatt élő országokat kerülte el, mint Kína. A játék kínai megjelenésére most lett volna lehetőség, azonban a kormány ezt azért nem engedélyezte (csakúgy, mint az alapjátékban), mert csontvázharcosok találhatók benne.

WoW: Kínából ''kiutasították'' Lich KingetMíg az alap World of Warcraftból még ki lehetett szedni a hús nélküli, élőhalott katonákat, azonban a Wrath of the Lich Kingből majdnem teljesen lehetetlen, ugyanis a kiegészítő nyitó részében, ahol a Lich King szolgálatába állunk death knightunkkal, illetve későbbi elemeiben is dominálnak az élőhalott királyhoz, a „Lich Kinghez” kötődő pályák, amelyek tele vannak csontikkal.

Ráadásául a derék kínai cenzoroknak nem tetszenek a városok ostromát jelképező játékrészek sem, ugyanis azok szintén nem felelnek meg az ottani kommunista kormány szocialista elveinek. Még ha Blizzard bele is menne egy kíméletlen cenzúrába, a játék már közel sem okozná azt az élményt, mint bárhol máshol a világon.