• Megérkeztek az első Xbox Series X beszámolók
  • A visszafele kompatibilis játékokat próbálhatták ki

Az elmúlt egy hétben a sajtó egyes szerencsés képviselői kipróbálhatták a Microsoft új konzolját, így megérkeztek az első személyes Xbox Series X beszámolók, melyek elsősorban a töltési időkről szólnak, hiszen a média egyelőre csak a visszafele kompatibilis címeket próbálhatta ki.

xbox-series-x-ennyivel-toltenek-gyorsabban-a-regi-jatekok-az-uj-konzolon.jpg

Hogy mennyivel gyorsabban tudunk játékba ugrani az új masinán? Sokkal. A Gamespot szerint például a Red Dead Redemption 2 mindössze 38 másodperc helyett betölt azt eredeti 128 másodperc helyett, de a Control (58 mp ---> 10 mp), a Final Fantasy 15 (71 mp ---> 13 mp) és a The Outer Worlds (43 mp ---> 11 mp) esetében is hatalmas az előrelépés. És ez simán csak az architektúrából adódik, a dedikáltan Xbox Series X-re készülő játékok esetében még rövidebb töltési időkre lehet számítani.

A cikkekben a játékok teljesítményét is sokat dicsérték, hiszen stabilabban hozták a magasabb framerate-et a korábbi játékok. A Quick Resume funkcióval pedig akár öt játék is simán futhatott egyszerre a háttérbe anélkül, hogy bármelyik le lett volna állítva.