A Castlevania: Lords of Shadow-t fejlesztő MercurySteam egyik főembere, David Cox interjút adott az Xbox World 360 magazinnak, melyben elégedetlenségének adott hangot a Microsoft adathordozók felé mutatott nemtörődömsége miatt. Cox elmondta, hogy a Castlevania két DVD-n érkezik meg Xboxra, mert máshogy egyszerűen nem tudták összetömöríteni a sok adatot. Az első lemezt fel kell majd installálni a merevlemezre, a másodikkal pedig játszhatunk majd, valahogy úgy, ahogy a Forza Motorsport 3-nál már láttuk. David elmesélte, hogy az MS kiküldte saját embereit is a csapathoz, hogy segíthessenek a méret lecsökkentésében, azok viszont egy "minden rendbennel" annyiban hagyták a dolgokat. Cox szerint a többlemezes játékok el fognak szaporodni az Xbox 360-on, hacsak az MS nem nyit a Sony Blu-ray technológiája felé.

Castlevania: Lords of ShadowCastlevania: Lords of ShadowCastlevania: Lords of Shadow

Az interjúban Cox kitért arra is, hogy Kodzsima Hideo milyen szerepet tölt be a fejlesztésben. A mester többek között a játékmenetet megszakító, átvezető animációk rendezését vállalta be, melyek közül a leghosszabb 14 perces lesz. A 24 órás végigjátszási idő nagyon sok helyszínen zajlik majd, ezek jelentik a méret legnagyobb részét is.

S hogy elég lesz-e a DVD az MS-nek az elkövetkezendő években? Jó kérdés. A konkurenciánál már láttunk hatalmas méretre duzzasztott játékokat, melyeket az Xbox 360-ra képtelenség lenne átportolni (pl. God of War III), mindazonáltal az MS szilárdan meg van győződve róla, hogy jó úton haladnak a generációváltás felé. Ti mit gondoltok?