Régóta húzódik már az Oddworld: Stranger's Wrath HD xboxos portjának ügye. A fejlesztők készek voltak kiadni a konverziót, a Microsoft azonban túl nagynak találta a játék méretét az XBLA-hoz, így több mint egy éven át folytak tárgyalások az esetleges kompromisszumokról. Nos, most már hivatalos: a konzolgyártó nem adta be a derekát, így a Stranger's Wrath HD csakis PSN-en és PC-n marad megvásárolható.

A portolásért felelős Just Add Water hivatalos fórumán a fejlesztők a Microsoftot hibáztatják a dologért. Bár Stewart Gilray csapatfőnök szerint két külsős kiadóval is tárgyalnak, hogy megkerülve a Microsoftot, mégis megjelenhessen a Stranger's Wrath HD Xbox 360-on. Gilray szerint a gyártó folyamatosan ellenük dolgozott, holott eleinte ők akarták, hogy készüljön el a konverzió. A JAW szerint az lehetett a gond, hogy a Sonyval hamarabb kötöttek megállapodást, ám ez még nem magyarázat a brigád szerint túl szigorú előírások nevetséges betartatására.

A Stranger's Wrath HD PC-re is megjelent, és bár a kiadásakor hemzsegett a fájó programhibáktól, ezeket később kijavították, hogy a karácsonyi PC Guru DVD-mellékletére már egy közel hibátlan változat kerülhessen fel.