Minden eddiginél magasabb fokozatra kapcsol a SEGA: jövőre két új epizóddal is gazdagodik a Yakuza-széria, amely 2016-ban lesz 11 éves. Az évet ezért az ünneplés jellemzi - január 21-én érkezik a Yakuza 1 Extreme, méghozzá PlayStation 3-ra és PlayStation 4-re. A névből könnyen kitalálható, hogy ez nem egy új epizód, hanem az első rész komplett remake-je, a legújabb PlayStation 4-es motort, és a korábbi epizódokban látott minijátékokat használva. Elképesztően jól néz ki, a széria feje, Nagoshi szerint ez már az a Yakuza lesz, amit eredetileg is meg akartak csinálni, csak a PlayStation 2 korlátai miatt nem volt rá lehetőségük.

 

Lesz azonban jövőre még egy Yakuza, méghozzá a hatodik epizód. Az ősszel érkező folytatásról jelenleg még szinte semmit se tudunk, így azt sem, hogy ezúttal hány főszereplőre számíthatunk, vagy egyáltalán mi lesz a helyszín. A Yakuza 6 már kizárólag PlayStation 4-re jelenik meg, előző generációs változat nem készül belőle.

Két dolog biztos a két új Yakuzával kapcsolatban: egyhamar nem fogunk értük a boltokba rohanni, hacsak nem Japánban élünk - a SEGA az angol változatokat nem sieti el, a PS3-as Yakuza 5 csak idén ősszel jelenik meg nyugaton, ezzel a tempóval pedig még legalább két év, mire megérkezik a Yakuza 6, ha egyáltalán behozzák, hiszen a szériának több epizódja is van, amely soha sem jelent meg Japánon kívül.