Mostanság a játékipar egyre szorosabb kapcsolatot épít ki a képregények világával, ugyanis sorra köttetnek a megegyezések a kisebb-nagyobb művészekkel és az azokat istápoló terjesztőkkel, hogy ugyan készítsék már el az adott játék előzményeit rajzolt formában. A EA és a Ubisoft már tett egy próbát az ilyesféle marketinggel, most pedig a Zeno Clash fejlesztői szánták el magukat hasonló lépésre.

A Zeno Clash a chilei ACE Team stúdiójában készül, ahol az ott lévő lelkes és tapasztalt arcok egy minden ízében egyedi fantasy-akciójátékot készítenek, amiben nem a látványos varázslatok meg mágikus kardok játsszák a főszerepet, hanem a kemény és könyörtelen pusztakezes ökölharc. A beszámolók alapján a játékmenet roppant szórakoztató és kihívással teli, bár kevés mozdulat áll a rendelkezésünkre és a lőfegyverek gyengére sikerültek. A karakterek és a látványvilág azonban nagyon szép, de hogy is lehetne ez másképp, hiszen a Valve Source grafikusmotorja dübörög a kicsike alatt, ami a művészek munkáját egy meseszép világgá formálja, tele félig ember, félig állat mutánsokkal.

A történt szerint a főszeplőnket, Ghatot kitagadják a klánjából, így ő kénytelen elindulni egy hosszú vándorútra, ám hogy mi vagy ki várja a kalandjai végén, vagy hogy miért kellett otthagynia a hőn szeretett otthonát, még homály fedi, de a tegnap útjára indított ingyenes képregénysorozat minden bizonnyal közelebb fog vinni minket az igazsághoz.

Az első rész már elérhető, ám azt még nem tudjuk, mikor jön a folytatás.

Zeno Clash képregényZeno Clash képregényZeno Clash képregényZeno Clash képregény