Most már kezdek megijedni, tegnap még csak a Warcraft világában jelentek meg a zombik, és adták át a kórságot szinte mindenkinek, azonban ma már Liberty Cityben is megjelentek az élőhalottak.

Korábban már halottunk arról, hogy egyes játékosok sárga, Rockstar emblémás alsógatyában élőhalottakként lövöldözhettek. Akkor senki sem tudta, hogyan lehetséges ez, de persze elméletek voltak, amik szerint akkor válunk ilyenné, ha egy Rockstar alkalmazott megöl minket, vagy ha ez fordítva történik, de az is szóba került, hogy a 10. szint eléréséig ez nem lehetséges. Választ nem kaptunk a kérdésünkre, és az eset szép lassan elfelejtődött. Azonban tegnap a Rockstar Social Club oldalán a felhasználók egy különös feliratra lettek figyelmesek, ami valami fertőző betegségre figyelmeztetett. Az Eugenics Inc. nevű cég helyezte el a táblát, akiknek az épületét megtaláljuk Liberty City Bohan kerületében.

Zombik Liberty Cityben!Zombik Liberty Cityben!Zombik Liberty Cityben!

Ahogy az előzetes jelek is mutatják, sejthető volt a vírus kitörés, csak azt nem tudtuk, hogy mikor, de ma végül elszabadult a pokol, és sorra jelentek meg a sárga alsógatyás, amúgy meztelen zombik. A vírus az élőhalottak megölésével terjed tovább, és a „mellékhatásai” között szerepel a zombi skin használatának lehetősége, valamint a Let Sleeping Rockstars Lie című achievement megszerzése. Aki nem akar megfertőződni, messzire kerülje el a zombikülsejű játékosokat, akik bármelyik multiplayer módban feltűnhetnek, azonban ez sem nyújt teljes biztonságot, hiszen lehetnek olyan élőhalottak is, akik rendes ruhát hordanak, és ezáltal észrevehetetlenek.

A Social Club oldalán nyomon követhetjük, hogy hány játékos fertőződött meg, és azt is megtudhatjuk, hogy vajon mi is közéjük tartozunk-e, és csak az érdekesség gyanánt azt is kideríthetjük, hogy az utóbbi 24 órában hányan kapták el a vírust.

Ezennel kihirdetem a kettesszintű zombiriadót, és javaslom mindenkinek, hogy deszkázzák be az ablakokat és ajtókat, mert sosem lehet tudni, hogy hol tűnnek fel legközelebb az élőhalottak!