Szöveg
Először is ugye ott vannak a politikusok. Mindig arról papolnak, hogy összetartás meg egyéb marhaság, de közben ők húzzák szét az egész társadalmat. Na meg a maradiság, hogy "jaj, nehogy már ki kelljen fizetni 300 Ft-ot". Gondolom rájöttetek, ezzel kit szidok...
Persze az emberek sem jobbak. Simán követik a vezér utasításait, minden szavára ugranak, és skandálják. Ha a vezér azt mondja: bankárkormány, másnap már kinn is van az utcákon a kifejezés.
Azután ott vannak a fasiszták. Akik csak lazán magyaroknak hívják magukat. Nekik az a hazaszeretet, hogy megverik a rendőrt, megdobálják a "provokáló buzit" (ezt a kuruc.info nevű csodából idéztem) és üldözik a zsidóket és mindenkit, akik nem értenek velük egyet.
Most viszont egy egész más dologról írnék: a gazdákról. A héten láttam a tévében, hogy a termelők, tiltakozásul az irreálisan alacsony felvásárlási ár ellen, dinnyékat öntöttek egy áruház parkolójába. De könyörgöm! A VILÁGON MILLIÓK ÉHEZNEK, ÉS SAJNOS HAZÁNKBAN SEM VALAMI RÓZSÁS A HELYZET, ERRE EZEK A BARMOK POCSÉKOLJÁK A DRÁGA, ÉRTÉKES ÉTELT. AZ ÉSZ MEGÁLL! Szerintem sokkal-de-sokkal értelmesebb lett volna, ha az áruház bejárata előtt ingyen osztják ki a dinnyét. Mert akkor nem mennek be az emberek, és bent nem veszik meg pénzért.
A másik ilyen dolog a biodízel. Mostanában nagy dobra verik, hogy a bioüzemanyagé a jövő. Végülis igazuk van, de nem teljesen. Mivel a bioüzemanyag ugye külömböző növények elégetése (vagy valami hasonló), és mivel egy növénynek általában termőföldre van szüksége, ezért az üzemenyag elveszi a helyet a rendes élelmiszertől, ezzel tovább mélyítve az élelmiszerválságot. Arról nem is beszélve, hogy a biodízelt termesztő gazdáknak hatalmas vagyon üti a markát.

Tehát, hogy finoman fogalmazzak, a magyar társadalom finoman sem képes arra, hogy így is rogyadozó országunkat egyenesbe hozza. Majd talán a következő generáció. Vagy a következő...