Szöveg
Találjuk ki együtt Budapestet? Ha ez rajtam múlna, én nem kitalálnám, hanme elfelejteném. Nem értem, mért pont ennek a városnak kell lenni mindennek. Gondolok most mondjuk Németországra, ahol azért Berlinen kívül van más város is. Itt mi van? Centrumosítás. Ha azt akarod, hogy megműtsenek, vagy csak szükséged van valami különlegesre, akkor szépen utazz több száz kilómétert, mert Pesten megkapod. Értem én, hogy 2 milliós city, de túlzás, hogy ez mindennek a középpontja. Magyaroszágon két dolog van: Budapest és vidék.
Ha már ott vagyunk a városba, akkor sem a jobb a helyzet. A tömegközlekedéssel még nekem nem volt túl sok konfliktusom, de az autósokkal annál inkább. Itt ahol élek, 2 percnél nem kell többet várni ahhoz, hogy átengedjenek. Pedig itt egy elég komoly főútvonal húzódik. Pesten az ember meg is penészedhet, akkor sem fogják ott átengedni. Ha meg már a zebrán vagyok, tiszta szívvel elütnének ha nem lenne következménye. Emlékszem, hogy osztálykiránduláson tavaly egy állat a csoport közé hajtott, amikor már rég a zebrán voltunk. Ja, elnézést, BMW-je volt.
A közbiztonságról nem tudok többet mondani, mint amit a TV-ben látok. Nekem még nem vol ilyen irányú problémám, bár azért a zsebtolvajokkal inkább én is vigyázok.
Viszont ami a szememet kiszúrja, az a köztisztaság. Na kéremszépen, az egy botrány. Nem hiszem el, hogy az emberek annyira hülyék/lusták, hogy nem értik meg, hogy azt a nyamvadt csikket nem a földre, hanem a kukába tessék dobni. Na meg a felfirkálók. Én még néha mellette is vagyok a graffitiknek, de a tag-ek. Azok undorítók. Ebbe a kategóriába tartozik a felragasz is. Sosem felejtem el, hogy egyszer láttam egy olyan házat, amit a ragaszok tartottak egyben. Nem volt egy centi szabad hely sem rajta. Beszarás, komolyan mondom.
Látványnál még egy dolog. Az épületek. Nem azt mondom, hogy el kell tüntetni a múlt nyomait, de egyszerűen azok a régi bérházak olyan hihetetlenül ocsmányak, hogy az már a szememet csípi. Töredéküket újítják fel, a többi meg egyszerűen annyira rusnya, hogy azt nem tudom leírni. A szürke falak, az omladozó vakolat egyszerűen annyira Pesti, hogy ha meglátok egy ilyet, egyből "szeretett fővárosunk" jut róla eszembe. Inkább legyen az egész Havanna lakótelep, de ezeket a régi romokat inkább hagyjuk ki.
De problémázzunk nyugodtan, küldjük be a kérvényeket a válasz egyszerű: "Erre nincs pénz jelenleg".

Ui.: Emberek! Épp ezért menjetek Bökénybe! Ott van minden, amit Pest nem ad meg nektek, és hiányzik mindaz, amit utáltok benne!