2006-ban megjelent a CoJ, bámulatos grafikával, hangulattal és kiváló játékmenettel kápráztatott el minket, Ray a keménylegény szentfazék olyan karizmatikus szereplő lett amit nem nagyon lehet überelni. Bár megosztotta a kritikusokat nekem tetszett igaz, hogy nem volt tökéletes.
A játék sikeres lett, úgyhogy fogta magát a Techland (a játék fejlesztői) és nekifogtak a második résznek. Minden ami rossz volt az elsőben azt próbálták kijavítani.


Az első rész borítója

Történet

Figyelem, a következő szövegrész ne olvassa el az aki maga akarja felfedezni a történetet!

A Bound in Blood igazából egy előzmény a mai divatnak megfelelően, megismerhetjük Ray tiszteletes előéletét és, hogy miért hal meg Thomas.
Van a három McCall testvér, Ray, Thomas és William. Az apjukat meggyilkolták évekkel ezelött az anyjuk pedig megöregedett, közben megkezdődik az amerikai polgárháború. Ray és Thomas beáll a déli seregbe, William (a legfiatalabb) tiszteletes lesz és otthon marad anyjával, ő teljesen megveti a bűnt.
Na szóval, a játék első kettő fejezetében (ilyenekre van osztva az egész játék története) oszthatjuk az ólmot és az áldást a gaz északiakra. Ray azt a parancsot kapja, hogy vonuljon vissza de ő megtagadja és néhány másik katonával visszamegy Thomas-ért.
Majd megsemmisítenek néhány ágyúval egy gőzhajót és néhány partraszállásra készülő Úniós csonakocskát majd levegőbe repítenek egy hidat, de itt ismekedünk meg a játék szerintem legmókásabb fegyverével, a gatling gépágyúval.



Amint legyőztek egy fél északi hadsereget megkapják a parancsot a visszavonulásra. Fegyvert fognak a hadnagyra aki hozta az üzenetet a gonosz ezredestől és dezertálnak, ez fontos momentum a játékban ami kihat az egész történetre.


A rosszarcú Barnaby ezredes.

Visszamennek a családi birtokra amit megszálltak az északiak. Végigküzdik magukat rajtuk de már túl későn, az anyjuk meghalt Wiiliam mellette volt.
Elhatározzák, hogy újra fel építik családjukat, és itt merül fel Juarez kincse, amit a spanyolok rejtettek el, William nem hisz benne.
Közben az indiánok háborút indítanak puskáikkal (amit Mendosától vettek, róla majd késöbb), és ők is a kincsre vágynak.
Ray és Thomas éli a mocskos életét de egy nap megöli az álltalunk választott bratyó az egyik US marshall-t., úgyhogy elmenekülnek Mexikóba a kincs után, itt megmentik Mellisa-t ( Thomas késöbbi feleségét), Mendosa feleségét aki egy bandita vezér, ős is a kincset akarja, vele összebarátkoznak . Egyébként véget ért a polgárháború, az ezredes túlélte majd sereget gyűjt a volt déli katonákból, bankokat és vonatokat rabolnak és vadásznak a dzertálókra így Ray-re és Thomas-ra is, majd neki is kincsre fáj a foga. A bratyók közben feladatokat csinálnak Mendosának és itt kezdődnek a csetepáték, meghal az indián főnök fia (aki segít nekünk megtalálni a medált ami elvezet a kincshez ő a mi oldalunkra kerül, Mendosát megöli Ray, mert az elfogja őket, majd kincseskamrában végződik a történet.
Személy szerint engem a történet vége nagyon meghatott.

A következő rész maga a játék bemutatása lesz